Lunch | Spinazie Frittata met Hüttenkäse

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Regelmatig heb ik een overschot aan eieren in mijn koelkast; lekker bij het ontbijt, ideaal voor het pannenkoekenbeslag, of als ik weer eens een taart wil bakken… Maar er is meer! Neem bijvoorbeeld de lunch, hartig, dan kun je natuurlijk een omelet bakken – alleen ga ik in dat geval voor de Italiaanse variant, de frittata, met veel groenten. Ideaal om groenten (en pasta) van de vorige avond opnieuw te gebruiken; een eenvoudig gerecht om deze ‘leftovers’ te verwerken in je lunch.

 

 

Hieronder een snelle en makkelijke variant met spinazie, maar de mogelijkheden zijn oneindig; wat dacht je van pasta, aardappelen, chorizo of verse tuinkruiden als ingrediënten?
Maar goed – eerst eens eenvoudig beginnen met deze lekkere variant!

 

huttenkase1Frittata met spinazie en Hüttenkäse

Ingrediënten:

– 1 à 2 tenen knoflook
– 1 ui
– +/- 300 gr Hüttenkäse
– olijfolie
– 6 eieren
– 250 gr verse spinazie
– ½ tl. nootmuskaat
– peper & zout

 

 

Om deze lekkere frittata te maken snipper je eerst een uitje en de knoflook en fruit je deze in een hete pan met de traditionele olijfolie. Daarna voeg je de spinazie toe en bak je deze even kort mee.

Kluts nu de eieren goed los in een kom samen met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat (als je hier van houdt, ik raad het aan in ieder geval 😉 ). De Hüttenkäse al roerende toevoegen aan de eieren.

Giet nu het mengsel in de pan, even goed roeren zodat alles goed gemengd is. Het beste kun je het in een ovenvaste pan doen, want dan kan je hem zo in de oven zetten, anders even in een quiche vorm gieten. In de oven moet deze heerlijke lunch nog 15-20 minuten op 190C.

Uiteraard moet je je lunch altijd een beetje aankleden, dus serveer het met wat brood of een heerlijke frisse salade.

Genieten!

Nog meer lekkere recepten met Hüttenkäse? Klik hier voor meer inspiratie!
Heb je zelf ook een lekker Hüttenkäse recept? Deel het recept dan op sociale media met de hashtag #lekkerlicht

 

huttenkase2

huttenkase4

 

 

 

 

 

huttenkase3huttenkase5