4 kazen pasta

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
4 kazen pasta ofwel pasta quattro formaggi. Deze pasta maak ik met penne rigate maar vrijwel elke pasta is geschikt. Voor de 4 kazen wordt mozzarella, parmezaan, gorgonzola en onze goudse kaas gebruikt.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Ovenpasta voor 2


90 ml. slagroom


65 gr. Goudsekaas (vers geraspt)


200 gr. penne rigate

65 gr. gorgonzola dolce (in blokjes)


mespunt paprikapoeder


1 bol koemelkmozarella ( in stukjes)


100 gr. diepvries doperwten


2x 35 gr. Parmezaanse kaas (vers geraspt)


snufje chilipoeder

Bereidingswijze

1 Begin allereerst met het verwarmen van de oven op 200°C. Begin met het raspen van de Goudse- en Parmezaanse kaas. Doe de gorgonzola 10 minuten in de vriezer je kunt er dan gemakkelijker in blokjes snijden. Laat de doperwtjes ontdooien.

2 Kook in een grote pan water met zout de pasta, kook het 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.

3 Giet de pasta af in een vergiet en doe de pasta terug in de pan. Voeg er de geraspte Goudse kaas, de blokjes gorgonzola en de room. Roer (op laag vuur) in ongeveer 1minuut alles goed door elkaar.

4 Haal de pan van het vuur en voeg er de in stukjes gescheurde mozzarella, paprikapoeder, eidooiers, en 35 gr. Parmezaanse kaas door de pasta, maak op smaak met wat peper en een klein beetje zout.

5 Doe de pasta in een ovenschaal en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi licht bruin is. Geef er een frisse salade bij.