Aardappelgratin

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Aardappelgratin is altijd lekker vind ik. Aardappelgratin wordt natuurlijk wel het meest gemaakt rond kerst. Deze aardappelgratin is heerlijk vol van smaak door de slagroom. Wel wat calorien maar goed dat moet ook eens kunnen.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Aardappelgratin voor 8:

2 kilo vastkokende aardappels

500 ml slagroom

2 teentjes knoflook, fijngehakt

500 ml melk

een ovenschaal van 28 x 35 cm (of een vergelijkbaar oppervlak), ingevet met boter

Bereidingswijze

1 Voor de aardappelgratin begin met het verwarmen van de oven op 180 graden. Schil de aardappelen, spoel af en snijd ze in schijfjes van 3 millimeter. Rangschik een laagje aardappelen, keurig naast en dus niet over elkaar, op de bodem van de ovenschaal.

2 Bestrooi met een derde van de knoflook en met zout en versgemalen peper. Maak op dezelfde manier nog drie lagen aardappelschijfjes, waarbij je op de bovenste laag geen knoflook meer strooit.

3 Schenk de room en de melk gelijkmatig over de aardappelen. De bovenste plakjes moeten net onder staan. (Gebruik eventueel ietsje extra melk).

4 Schuif de aardappelgratin 1,5 uur in de oven. Controleer of de gratin gaar is en de bodem droog. Laat hem zo nodig nog even staan, en dek als hij te donker dreigt te worden af met aluminiumfolie.

5 Haal de aardappelgratin als de gratin gaar is uit de oven en laat 10 minuten staan voor je de aardappelgratin serveert.