Algin yoghurtdooiers

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Algin wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van algen. Het is bedacht door de wereldberoemde kok Ferran Adria van het sterren restaurant El Bulli, nabij Barcelona. Algin zorgt voor een vliesje om de yoghurt heen. Het is een heel aparte sens meer... atie het vliesje in je mond door te bijten en de yoghurt eruit loopt.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 10 stuks

• 7.5 gr. algin, verkrijgbaar via internet

• 1 liter water

• 250-300 ml. volle yoghurt

• 2 eetl. suiker

Bereidingswijze

1 Weeg de hoeveelheid algin nauwkeurig af, de chemische reactie werkt het best met de juiste verhoudingen.

2 Doe de algin in een bakje en voeg het water toe. Meng alles goed door. Al vrij snel zal er een gelei ontstaan. Zet de gelei vervolgens 24 uur weg.

3 Vermeng de yoghurt met suiker. Eventueel kan er ter variatie kleur een beetje jam aan toe worden gevoegd. Vermeng alles goed, bij voorkeur in de keukenmachine of met een staafmixer.

4 Vul een spuitfles met yoghurt. Houd een lepel in het alginmengsel en spuit de yoghurt op de lepel. Je zult zien dat er een vliesje om het bolletje ontstaat.

5 Haal het bolletje uit het alginwater en leg het voorzichtig op een lepel. Wanneer er op de dooier gebeten wordt zal alle yoghurt eruit lopen. Dit is een verschrikkelijk orgineel einde van een mooi diner. Dus bij uitstek geschikt voor het kerst dessert.