Bananenflappen

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Bananenflappen maken is net zo makkelijk als een appelflap. We kennen allemaal de appelflap, de bananenflap is er een variatie op. De bananenflap is net zo makkelijk te maken als de appelflap en wanneer je het deeg toch al gemaakt hebt, maak ze dan a meer... llebei. Ingrediënten:
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 12 bananenflappen

Voor het deeg:

130 gr. boter


250 gr. bloem


mespunt zout


1,5 dl koud water

Voor de vulling:

3 bananen


2 eetl. suiker


mespunt kaneel


wat citroensap


1 eidooier

Bereidingswijze

1 Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout toe. Snijd boter in stukjes en kneed die door de bloem met de toppen van je vingers tot een kruimel deeg. Voeg beetje bij beetje water toe en kneed het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en verpak het in huishoudfolie. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.

2 Prak de bananen fijn en voeg de suiker en kaneel toe. Om verkleuring te voorkomen voeg je nog een paar druppels citroensap toe.

3 Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik op een met bloem bestoven werkblad en snijd er rondjes uit met een diameter van 12 cm. Kneed telkens de overgebleven randen weer tot een bal en maak hiervan weer een plak.

4 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een rondje op het werkblad en leg 1 eetlepel vulling in het midden. Vouw het lapje dubbel en druk de randen dicht met een vork. Leg de deegflapjes op de bakplaat. Doe hetzelfde met de rest van de rondjes.

5 Kluts de eidooier met wat water en bestrijk de flapjes hiermee. Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C in 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.