Bloemkool koken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 13 x )
Hier zie je hoe je bloemkool moet koken. Voor het koken van bloemkool is geen hogere koksschool nodig, maar let wel op de kooktijden, kleine stronkjes hebben natuurlijk een korter kooktijd. En is er nog wat bloemkool over, maak dan de andere dag een meer... heerlijke bloemkoolsoep. Bloemkool kan het hele jaar door worden gekocht. De verschillende rassen alsmede kassen maken dit mogelijk.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

• 1 bloemkool

• 4 dl. water

• zout

• nootmuskaat

Bereidingswijze

1 Verwijder de bladeren en een gedeelte van de stronk. Doe in een grote kom koud water 2 eetlepels zout en leg hier 1 uur de bloemkool met de stronk naar boven in, dit is om eventuele rupsjes te doden en te verwijderen.

2 Zet water met ½ eetl. zout op, als het water kookt kan de bloemkool erin. De bloemkool in zijn geheel moet met de stronk naar beneden, maar er kunnen ook roosjes van gemaakt worden.

3 Kook de bloemkool roosjes in 15 minuten bijna gaar, prik met een vork in een stronk om te controleren. Een hele bloemkool heeft een wat langere kooktijd nodig, maar prik zo af en toe om te kijken of hij gaar is.

4 Haal met een schuimspaan de bloemkool uit het kookwater (deze kunt u voor soep gebruiken)en leg het in een schaal.

5 Desgewenst bestrooien met wat nootmuskaat of serveren met bechamelsaus.