Boeren pizza

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit recept is voor een heerlijk rijk gevulde pan pizza. Je hebt wel een pizzavorm of springvorm van 25 cm doorsnee voor deze pizza nodig. Je kunt variëren voor de vulling, ik gebruik ricotta, salami, mozzarella, ham en cherrytomaatjes. Gebruik in ied meer... er geval de ricotta en mozzarella. Je kunt deze pizza warm of lauw eten. Voor het maken pizzadeeg kijk je ook op deze site.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 pizza

1 bol pizzadeeg

300 gr. ricotta

200 gr. mozzarella ( in blokjes)

5 eieren

60 gr. schouderham


60 gr. salami

4 eetl. geraspte Parmezaanskaas


10 cherrytomaatjes ( gehalveerd)


zout en peper

Bereidingswijze

1 Druk de lucht uit het deeg en rol van 2/3 van het deeg een lap van 35 cm doorsnee. Vet de vorm in met wat olie en bekleed de vorm met het deeg. Laat het deeg over de rand vallen

2 Snijd de salami en schouderham in stukjes en vermeng deze met de Parmezaanse kaas door het ricotta mengsel

3 Kluts 4 eidooiers en roer deze met zout en peper door de ricotta. Klop 5 eiwitten tot stevig schuim en spatel deze door het ricotta mengsel. Snijd de mozzarella in blokjes en spatel deze door het ricotta mengsel, samen met de salami, ham en kaas.

4 Vul de vorm met het ricotta mengsel en strijk glad. Maak van de rest van het deeg dunne repen en leg die in een vlechtwerk over de pizza. Druk de uiteinden met wat water vast aan de rand. Snijd het teveel aan deeg weg en bestrijk met eigeel de repen.

5 Snijd de tomaatjes doormidden en leg die tussen het vlechtwerk. Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C in 40 tot 45 minuten