Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Chili voor 8 mensen (of voor een flinke voorraad in de vriezer):

Chili recept

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Dit chili recept is een prachtig recept voor een groep. De chili kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Serveer de chili in diepe kommen en laat iedereen zelf nemen van de toppings.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snijd het vlees eerst in blokjes en hak het daarna grof. Of vraag de slager om er gehakt van te draaien op een grote (5 mm) schijf.

2
Klaar

Verhit de olijfolie in een braadpan en braad hierin een deel van het vlees aan tot het lekker bruin is. Herhaal tot al het vlees gebruind is en schep het laatste vlees uit de pan.

3
Klaar

Rooster intussen de verse chilipepers in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen en snijd ze met zaad en al fijn.

4
Klaar

Fruit de uien in de braadpan (het vlees heeft genoeg vet achtergelaten). Fruit de knoflook en geroosterde chilipeper even mee en doe dan het vlees terug in de pan. Voeg ook de komijn, chilipoeder, oregano en het zout toe en bak nog 2 minuten.

5
Klaar

Schenk de whisky in de pan, schep het vlees nogmaals om. Voeg de bouillon, het bier en tomaten toe, breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel schuin op de pan. Laat de chili een uur of drie stoven, tot het vlees smeltend zacht is.

6
Klaar

Laat de chocolade al roerend oplossen in de chili. Proef en maak het gerecht op smaak met zout of maak hem extra pittig met cayennepeper. Serveer de chili in diepe kommen en laat iedereen zelf nemen van de toppings.

Vorige
Pasta met radicchio
Volgende
Brownies
Vorige
Pasta met radicchio
Volgende
Brownies

Laat een reactie achter