Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje chips
• 1 flinke aardappel
• kruiden naar keuze
• zonnebloemolie om in te frituren
• mandoline

Chips maken

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Zelf chips maken is weer eens wat anders en leuk om te doen. Je kunt de chips op smaak maken met eigen favoriete kruiden, bijvoorbeeld paprikapoeder om paprikachips te krijgen. Het maken van chips is erg makkelijk met het juiste gereedschap(een goede mandoline) .

(Visited 183 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de zonnebloemolie tot 170 graden. Doe dit al vóór het schaven van de aardappel, als de aardappelschijfjes namelijk te lang blijven liggen, verkleuren ze.

2
Klaar

Zet het juiste mes in de mandoline en prik een halve aardappel (met of zonder schil) op de schaver.

3
Klaar

Haal de schaver heen en weer over de mandoline, op deze manier krijg je egaal dunne plakjes. Met een gewoon mes zullen de plakjes snel te dik worden.

4
Klaar

Als de olie op de juiste temperatuur is, kunnen de plakjes in de pan met olie. Doe niet alles in 1 keer, want dan kunnen ze aan elkaar plakken. Beter is kleine porties tegelijk in de pan te doen.

5
Klaar

Frituur de chips ongeveer een minuut totdat ze bruin beginnen te worden. Haal de chips er tijdig uit, anders worden ze te hard. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

6
Klaar

Meng de eventuele kruiden, bijvoorbeeld in een vijzel. Zeezout en rozemarijn is ook een lekkere combinatie. Strooi de kruiden over de chips en hussel het door elkaar. Laat de chips nog minimaal 10 minuten afkoelen, ze worden dan iets harder.

Vorige
Stoomzak om vis te stomen
Volgende
Kreeft koken
Vorige
Stoomzak om vis te stomen
Volgende
Kreeft koken

Laat een reactie achter