Citroen sorbetijs

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 4 x )
Ik zag dit citroen sorbetijs toen ik op vakantie was in zuid Frankrijk. Niet alleen is het sorbetijs erg lekker, het is ook een super leuke manier om het ijs te serveren. Nu heb ik het mezelf moeilijk gemaakt door het sorbetijs zelf te maken. Maar oo meer... k een leuke serveertip als je kant en klaar citroen sorbetijs hebt gekocht.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 6 personen

6 citroenen, uitgehold, bewaar het vruchtvlees en hoedje

4 Schil en sap van citroenen

250 gr. fijne kristal suiker

400 ml water

schil en sap van 1/2 sinaasappel

Bereidingswijze

1 Was de citroenen en sinaasappel goed. Rasp de schil van 4 citroenen en de sinaasappel. Pers de citroenen en sinaasappel uit.

2 Weeg de suiker af. Doe de suiker samen met het water, rasp, sap in een steelpan. Breng aan de kook. Roer goed door en kook ongeveer 4 minuten. De suiker moet volledig zijn opgelost. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.

3 Snijd de bovenkant en een klein stukje van de onderkant (zo blijven ze staan) van de overige citroenen. Snijd het vruchtvlees rondom in. Lepel de citroenen goed uit. Bewaar het hoedje. Zet de citroenen in de vriezer.

4 Doe het vruchtvlees in een zeef en druk er het sap uit. Haal ook de afgekoelde siroop door de zeef.

5 Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai tot het sorbetijs is. Haal de citroenen uit de vriezer en vul de citroenen met het citroen sorbetijs. Doe de bovenkant erop. Zet weg totdat je ze serveert.