Courgette bloemen

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Deze gefrituurde courgette bloemen moet je een keer maken. Het is een hele leuke snack. Persoonlijk vind ik het wel elke keer lastig om de courgette bloemen te oogsten. Ik denk dan altijd deze courgette bloemen zouden mooie courgettes zijn geworden z meer... onde. Maar ik verzeker je als je dan het eind resultaat ziet, dan denk je daar geen seconde meer aan.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 10 stuks:

10 courgettebloemen

1 bol buffelmozzarella

1 blikje ansjovisfilet

10 basilicumblaadjes

arachideolie om te frituren

125 gr. bloem

1 ei + 1 eidooier

200 ml koud, koolzuurhoudend water

Bereidingswijze

1 Vouw de kelk van de courgette bloem open en haal de meeldraden eruit. Was de bloemen en de binnen en buitenkant voorzichtig droog.

2 Snijd de mozzarella in 10 blokjes. Laat de ansjovis uitlekken. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Leg in elke bloem een stukje mozzarella en een ansjovisje. Vouw de kelk dicht en draai de puntjes in elkaar zodat een gesloten ballonnetje ontstaat.

3 Verhit een laag olijfolie in een frituur- of andere grote pan tot 175 graden.

4 Doe voor het beslag het water met een paar ijsblokjes in een kom. Splits het ei en voeg de twee eidooiers toe aan het water. Voeg de bloem toe, plus een snufje zout en klop met 2 eetstokjes (of een vork) tot een rommelig beslag. Klop het eiwit stijf in een schone kom en spatel dit er luchtig doorheen.

5 Pak de courgettebloemen bij hun steeltjes en haal ze door het beslag. Laat ze, met een paar tegelijk, in de hete olie glijden. Frituur de bloemen in een paar minuten goudkleurig. Laat de courgette bloem heel eventjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens zo snel mogelijk.