Creme brulee maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Een goede creme brulee is wat mij betreft het ideale dessert. En zo kan je een mooie creme brulee maken. Maak de creme brulee ruim van tevoren en Haal de schaaltjes vlak voor het serveren uit de koelkast en brand aan tafel af. Super gaaf.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

voor 4 personen:

rietsuiker voor het krokante laagje

500 ml slagroom

3 repen citroenschil

2 blaadjes laurier

5 eidooiers

50 gram fijne kristalsuiker

verder nodig: 4 lage crème brûlée schaaltjes + een crème brûléebrander

Bereidingswijze

1 Doe de slagroom, laurier en citroenschil in een steelpan en breng op middelhoog vuur rustig tegen de kook aan. Zet het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat de melk een half uur broeien.

2 Zet de schaaltjes klaar in een bakblik of ovenschaal. Verwarm de oven voor op 120 graden. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop goed door elkaar. Schenk de warme room erbij, terwijl je blijft kloppen met een garde.

3 Schenk het mengsel vervolgens in de schaaltjes. Vul de schaal met warm (niet kokend) water tot halverwege de schaaltjes. Dek af met aluminiumfolie en schuif ongeveer anderhalf uur in de oven, tot de eiervla net gestold is.

4 Haal de schaal uit de oven, til de creme brulee-schaaltjes uit het water en laat afkoelen. Laat de crème vervolgens door en door koud worden in de koelkast.(Dit duurt een paar uur, maar je kunt ze ook makkelijk een etmaal laten staan),

5 Haal de schaaltjes vlak voor het serveren uit de koelkast en bestrooi gelijkmatig met een dun laagje rietsuiker. Zet de brander aan en laat de suiker gelijkmatig karamelliseren. Serveer direct.