Doughnuts maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
In Amerika bestaat er een fastfoodketen Dunkin Donuts die ’s morgens heel veel donuts en muffins met een kop koffie verkoopt. De donut lijkt dus Amerikaans, maar er gaat een verhaal dat een Nederlander het recept daar heeft geïntroduceerd. Je kunt de meer... donuts versieren met gesmolten chocolade, suiker, enz. enz. ook kun je de donut doormidden snijden en vullen met een jam naar keuze.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

60 gr. fijne kristalsuiker


2 dl. melk


1 ei ( losgeklopt)

50 gr. zachte boter

450 gr. bloem

10 gr. gedroogde gist


½ theel. vanille extract


½ theel. zout

Bereidingswijze

1 Meng in een kom de bloem, suiker en gist door elkaar. Voeg vanille extract, losgeklopt ei , boter en melk toe en roer door het meel mengsel.

2 Zet de kom in de keukenmachine en meng gedurende 8 minuten alles door elkaar. Of kneed het mengsel met de hand tot een soepel deeg.

3 Vet een kom in en leg de bal deeg hierin en dek af met folie. Laat 1 uur rijzen. Sla het deeg door en maak hiervan een lap van ± 1 cm dikte.

4 Steek rondjes uit van ± 15 cm en steek dan met een steker van 3 cm een gat in het midden. Leg de donuts op een ingevet bakblik en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbelt is.

5 Frituur de donuts op 190°C tot ze goudbruin zijn. Controleer de temperatuur van het vet met een stukje brood. Wanneer het stukje brood in 1 minuut bruin is, is de olie op temperatuur.

6 Versier de donuts met suiker of dompel ze in een mengsel van poedersuiker aangemaakt met wat bessensap.