Fondant maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 7 x )
Rolfondant gebruik je om taarten te versieren. Je kunt rolfondant maken van eiwit met poedersuiker, maar dat breekt makkelijk. Ik maak rolfondant van marshmellows en poedersuiker en dat rolt erg makkelijk uit. Het fondant kun je maanden goed houden meer... in de koelkast. Om te verwerken stop je het fondant 10 seconden in de magnetron. Smeer werkblad, kom, lepels en handen goed in met “crisco” dan plakt het fondant niet zo makkelijk vast. Crisco is een plantaardig vet en is te koop bij de betere banketbenodigdheden winkel of op internet.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

400 gr. marshmellows

800 gr. poedersuiker

20 gr. crisco vet

Bereidingswijze

1 Vet een magnetron bestendige kom in met Crisco. Doe de marshmellows met 2 eetlepels in de kom en schep door elkaar. ( ook de lepel insmeren).

2 Zet de kom 30 seconden op 900 watt in de magnetron en schep de smurrie door elkaar. Wanneer nog niet goed gesmolten verwarm dan nog eens 10 seconden.

3 Vet het werkblad in met Crisco, en verdeel driekwart van de poedersuiker erover. Stort de marshmellows over de poedersuiker en bestrooi van de buiten zijden de poeder erover. Meng met ingevette handen de poedersuiker door de marshmellows. Kneed net zoals brooddeeg alles dooreen.

4 Voeg net zoveel poedersuiker nog toe totdat het fondant niet meer plakt. Voeg nu eventueel een kleurstof toe en kneed dit goed door het fondant.

5 Wikkel het fondant in folie en bewaar in de koelkast. Uitrollen kan ook direct natuurlijk.