Gebakken aardappelen

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Gebakken aardappelen vind ik het lekkerst wanneer het niet van die dunne schijfjes zijn maar lekker stevige dikke plakken aardappel met een heerlijk krokant korstje. Gebruik vastkokende aardappelen anders vallen ze uit elkaar. Erg makkelijk te maken meer... en zo klaar met dit recept en filmpje.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

•5 grote aardappelen

•grof zeezout

•peper

•klontje bakboter

•olijfolie

Bereidingswijze

1 Breng een flinke pan water met een klein beetje zout aan de kook. Snij ondertussen de aardappelen in dikke plakken. De schil kan je er aan laten zitten. Sommige mensen vinden dit lekker, maar het is niet verplicht voor dit recept.

2 Doe de aardappelschijven in het kokende water en kook voor ongeveer 8 minuten, je moet met je vork er net in kunnen prikken.

3 Haal de aardappelen uit het water en verwarm in een pan wat bakboter met een klein beetje olijfolie. Net voordat de boter bruin begint te worden doe je de aardappelen erbij en bak ze 4 min. aan één kant (tussendoor niet omdraaien).

4 Zodra er aan een kant een goed bruin korstje zit kun je ze omdraaien en bak je ze ook aan de andere kant 4 minuten bruin.

5 Strooi er nog wat zout overheen (grof zeezout als je het hebt) en wat peper en ze zijn klaar.