Gevulde kipfilet

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Dit kip recept wordt gebakken in de oven en kan 2 tot 3 uur voor het bakken klaar gemaakt worden. Zet het dan wel natuurlijk in de koelkast. Waterkers kan je vervangen door rucola, maar liever niet, want waterkers heeft een lichte mosterd smaak.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Gevulde kipfilet voor 4 personen

75 gr. waterkers


125 gr. verse roomkaas

2 eetl. hete chilisaus

2 eetl. olijfolie


4 plakken seranoham


4 kipschnitzels


peper/ 
zeezout

Bereidingswijze

1 Vraag aan de poelier 4 dunne kipfilets of sla de kipfilets met een pan plat tot dunne schnitzels.

2 Verwarm de oven voor op 190°C. Was de waterkers verwijder de dikke stelen, en laat de waterkers goed uitlekken en drogen, hak de waterkers doe het niet te fijn.

3 Roer de verse roomkaas zacht en meng er de chilisaus, wat peper en zeezout door, voeg er de waterkers aan toe en schep het goed door elkaar.

4 Leg een plak seranoham op het werkvlak en leg er dwars de kipfilet op, strooi wat peper en zout over de kipfilet. Leg een flinke eetlepel roomkaas in het midden op de kipfilet.

5 Vouw de kipfilet dicht en vouw de seranoham over de gevulde kip, zorg dat de uit einden van de gevulde kipfilets dicht zijn.

6 Vet een ovenschaal in met de olie en smeer de gevulde kipfilet rondom in met de olie. Bak de rolletjes in 18-20 minuten in de voor verwarmde oven gaar.

7 De gevulde kipfilet is heerlijk met gebakken nieuwe krieltjes en asperges.