Gezonde zalm rolletjes

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit is een heerlijk licht voorgerechtje die je het best vlak voor het serveren kan maken. Als de vulling van te voren is gesneden dan ben heb in nog geen minuut tijd het voorgerechtje klaar.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 8 personen

8 vellen rijstpapier Ø 22 cm. (toko)


200 gr. gerookte zalm in plakken


1 komkommer

3 worteltjes


eikenbladsla of krulsla


flinke bos bieslook


2 eetl. fijn gehakte dille


1 eetl. fijn gehakte munt


paar takjes koriander


1 limoen

Bereidingswijze

1 Was en droog de sla bladeren, schrap de wortels en snijd de wortels in zeer dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd met het “hoefijzer” (dunschiller) sliertjes van de komkommer stop waar de zaden beginnen, draai dan de komkommer een slag.

2 Snijd de bieslook door midden. Verpak in aluminiumfolie tot gebruik. Neem een grote pan vul hem met 3cm. warm water, week 1 vel rijstpapier in het water tot hij is zacht dit duurt ongeveer 15 seconden. Leg het vel op t werkblad.

3 Leg op het vel eerst een wat sla (verwijder de harde nerf), dan sliertjes komkommer, wortel en ± 10 bieslooksprietjes. Bedek dit met een plak gerookte zalm, strooi er wat dille en munt over, en een paar koriander blaadjes.

4 Sprenkel er wat limoensap over en rol het stevig op. Maak het sluitrandje een beetje nat als het niet zo goed blijft plakken. Snijd onder en bovenkant recht en verdeel het rolletje in 4 gelijke delen.