Grilled cheese sandwich

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Een grilled cheese sandwich is voor ons vaak een tosti met kaas. Alleen is een grilled cheese sandwich vaak iets groter. Maar ook van dit recept zijn er luxere versies, waarbij je lekkere ingredienten erbij doet zodat het nog specialer wordt. Probeer meer... het eens en voeg nog andere ingredienten toe om de sandwich echt top te maken. Het is wel een must om hem een paar minuten in de oven te doen zodat de kaas goed smelt.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 sandwiches

• 8 plakjes gerookte spek

• 150 gr geraspte cheddar kaas, of een andere hoge kwaliteit kaas

• ¼ granny smith appel geschild en in plakjes

• 2 eetlepels boter

• 4 sneetjes boerenbrood

Bereidingswijze

1 Verdeel de kaas over beide sneetjes brood. Verdeel nu ook het bacon over de boterham.

2 Schil een appel, en verwijder de kern. Snijd hier hele kleine plakjes van. De appel is in dit geval optioneel, alleen de kaas en de bacon is al erg lekker.

3 Leg alles op elkaar en druk het goed aan. Snijd de uiteinden er af. Boter een kant van het brood met een eetlepel boter.

4 Verwarm een eetlepel boter in de pan. Leg de sandwich in de pan met de beboterde kant boven. Bak op laag vuur en druk af en toe aan met een spatel totdat het goudbruin is, draai het dan om.

5 Zodra je hem kunt omdraaien zet je hem in een 180 graden oven voor slechts drie minuten en de onderste helft knapperig begint te worden, terwijl aan de binnenkant de kaas smelt.

6 Plaats het op een bord, voeg een beetje salade bij om er een complete lunch van te maken.