Haring venkelsalade

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Dit voorgerecht kost niet veel tijd om te bereiden, maar is er zeker niet minder lekker om! Door het gebruik van venkel krijgt het een aparte smaak. Venkel is verkrijgbaar van juni t/m oktober, kijk altijd of het mooie, stevige, gave knollen zijn. In meer... Italie is het een populaire groente, daar zijn de knollen zeker de helft groter dan die bij ons. Je maakt er echt iets feestelijks en bijzonders van door het op een mooie manier te presenteren. Het is ook nog eens erg gezond vanwege de omega-3 vetten in de haring.
Bekijk meer: , , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen

• 1 haring

• 1 avocado

• 1 (knol)venkel

• 4 eetl. olijfolie

• 3 blaadjes basilicum

• sap van ½ limoen

Per persoon:

KCAL: 326 , Eiwit: 12,4 , KOOLH: 14,85 , VET: 27,5 GR

Bereidingswijze

1 Snijd de basilicum fijn en vermeng de stukjes met olijfolie.

2 Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Doe dit ook met de avocado en haring en doe al deze ingrediënten met de basilicum in een kom.

3 Voeg wat limoensap toe zodat de zilte smaak van de haring minder wordt. Het limoensap zorgt er tevens voor dat de avocado niet verkleurd.

4 Om het gerecht mooi te presenteren zet je een stekertje in het midden van een bord en vul je dat met de salade. Druk het geheel goed aan. Verwijder het stekertje voorzichtig en maak de salade af door er wat basilicum op te leggen.