Hartige taart met tonijn

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 7 x )
Deze hartige taart met tonijn is in een handomdraai gemaakt, wanneer je al de ingrediënten in huis hebt natuurlijk. De tonijn taartjes zijn behoorlijk machtig en 1 stuk is voldoende voor 1 persoon tijdens de avondmaaltijd. Voor de lunch volstaat bij meer... mij de helft van 1 stuk. Voor de kaas gebruik ik Boursin, een andere zachte Franse kaas kan ook.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Hartige taart met tonijn

350 gr. diepvries bladerdeeg

2 kleine courgettes ( geraspt)

1 eetl. olijfolie

150 gr. knoflook Boursin

1 blik van 185 gr. tonijn in water

130 gr. geroosterde paprika (uit pot)

1 eetl. kappertjes

8 olijven (ontpit)

Bereidingswijze

1 Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een grote pak van 3 mm dik. Snijd de plak in vieren en vouw de buitenranden 1 cm om. Plak de randen vast met wat water. Prik het bladerdeeg in het binnenste in met een vork. Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 220°C in 15 minuten.

2 Schil de courgettes en rasp deze vrij grof. Bak de geraspte courgettes met de olijfolie in een koekenpan totdat de courgette wat droger wordt. Laat afkoelen voordat je de Boursin er doorroert.

3 Haal het bladerdeeg uit de oven en druk eventueel de lucht uit het binnenste van de taartjes. Verdeel het courgette mengsel over de taartjes. Snij de paprika in dunne repen en verdeel die ook over de taartjes zo ook de olijven.

4 Druk het water uit de tonijn en verbrokkel deze. Verdeel de tonijn over de taartjes met de kappertjes. Bak de taartjes af in 15 minuten.