High tea scones

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit sconedeeg maak ik van zelfrijzend bakmeel met extra bakpoeder en karnemelk. Er ontstaat hierdoor een erg luchtig gebak en door op dit gebak aardbeien met slagroom te doen heb je binnen 1 uur 12 lekkere gebakjes bij de koffie of thee. Enjoy!
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 12 aardbeien scones


1 eetl. aardbeienjam

200 gr. aardbeien ( in stukjes)

200 ml. slagroom (met suiker stijfgeklopt)

400 gr. zelfrijzend bakmeel

1 theel. bakpoeder
snufje zout


100 gr. boter ( in blokjes)


3 eetl. fijne kristalsuiker

200 ml. karnemelk (lauw)

1 theel. vanille extract

5 eetl. melk (lauw)


Bereidingswijze

1 Meng in een grote kom het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng alles in een foodprocessor tot een kruimig mengsel. Voeg de suiker toe en meng dit door het deeg mengsel.

2 Voeg karnemelk, melk en vanille extract toe en meng dit er in 10 seconden doorheen. Bestrooi een werkblad met bloem en schep het deeg hierop. Wanneer het deeg te vochtig is voeg dan een beetje bakmeel toe. Maak van het deeg een plak van 2,5 cm dik.

3 Steek met een steker met een diameter van 5 cm 12 rondjes uit het deeg. ( bestrijk de steker telkens met wat bloem en vorm van het overgebleven deeg telkens een nieuwe plak).

4 Leg de rondjes op een met bloem bestoven bakpapier en bestrijk met wat melk en bestrooi met wat suiker. Bak de scones af in een voorverwarmde oven op 220°C in 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

5 Meng de stukjes aardbei met de jam en beleg hiermee de scones. Maak af met een halve eetlepel slagroom.