Kikkererwtensoep

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 4 x )
Dit is een heerlijk kikkererwtensoep. De kikkererwt is een peulvrucht die vooral gekweekt wordt in India, Pakistan,Turkije en Australië. Nee, veel gegeten worden de kikkererwten niet in Nederland. Misschien alleen wanneer we hummus of falafel maken, meer... maar ook die twee zijn niet erg bekent. Probeer dan toch maar eens een keer deze heerlijke kikkererwtensoep.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Kikkererwtensoep voor 4 personen

500 gr. gedroogde kikkererwten

1,5 ltr. bouillon

3 ontvelde tomaten

1 teen knoflook

2 stengels bleekselderij

2 uien

½ kleine winterwortel

1 rode peper

zeezout/ 
peper

peterselie

100 gr. prosciutto· of rauwe ham

Bereidingswijze

1 Was de kikkererwten met water en laat ze in ruim water 8 uur voorweken.

2 Spoel de kikkererwten met koud water. Verwarm de bouillon, voeg er de kikkererwten, de in vieren gesneden uien, de stukken winterwortel en het knoflook teentje er aan toe.

3 Schep na ongeveer 30 minuten met een schuimspaan 1/3 van de kikkererwten uit de pan en zet ze apart.

4 Snijd de tomaat in blokjes, verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper zeer fijn. Voeg de tomaat, bleekselderij,wortel en peper toe aan de kikkererwten. Strooi er eventueel nog wat zeezout bij.

5 Laat alles nog zeker 30 minuten koken totdat de kikkererwten goed gaar zijn. Roer de soep door een roerzeef of pureer het met een staafmixer fijn.

6 Voeg er de apart gezette kikkererwten aan toe aan de soep en laat het nog 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe, maak de soep op smaak met zout en peper, roer er de in stukjes gesneden prosciutto door en strooi er de peterselie over.

7 Serveer de soep met brood.