Kippenlevertjes bakken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 11 x )
Een makkelijk en heel goedkoop recept is kippenlevers met ui en mosterd aardappelpuree. Bij het bakken van de kippenlevers moet je de baktijd van 2 tot 4 minuten aanhouden, want bij langer bakken worden de levertjes taai en hard. Je kunt het beste ee meer... rst de aardappelen koken en dan beginnen met het bakken van de kippenlevertjes.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Kippenlevertjes voor 2 personen

2 uien ( dun gesneden)

400 gr. kippenlevers

40 gr. boter


20 ml. droge sherry

75 ml. kippenbouillon

Voor de puree:

100 ml. melk


900 gr. aardappelen ( geschild en in blokjes)


1 eetl. grove mosterd


2 eetl. Dijon mosterd

Bereidingswijze

1 Verwijder de vetrandjes van de kippenlevers. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in water met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar en maak er met de mosterd en melk puree van. Houd de aardappelpuree warm.

2 Smelt onder tussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien als de boter schuimt. Bak de uien op middelmatig vuur 15 tot 20 minuten totdat de uien zacht en goud bruin zijn. Schep de uien op een bord en zet apart.

3 Voeg de rest van de boter toe in dezelfde koekenpan, als de boter schuimt voeg je de kippenlevers er aan toe en bestrooi ze met peper en zout. Bak de levertjes 2 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten bruin aan de buitenzijde zijn en aan de binnenkant licht roze.

4 Voeg de sherry en bouillon toe en kook dat 30 seconden mee. Roer de uien erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1 tot 2 minuten koken.