Lente salade

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
We noemen het een lentesalade maar alle ingrediënten zijn in de zomer ook prima beschikbaar. Dit is een recept dat je zowel als bijgerecht kan eten of als een lunchgerecht. De tuinbonen worden dubbel gedopt en dat betekend dat nadat je de bonen kort meer... hebt gekookt, de tuinboon zijn stugge jasje wordt uitgedaan, je houd een wat zoet smakende tuinboon over. Wat deze salade ook zo lekker maakt is de waterkers een veel te weinig gebruikte groente in Nederland.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen

150 gr. verse of diepvries doperwten

150 gr. tuinbonen ( dubbel gedopt)

1 eetl. olijfolie


2 citroen partjes


3 schijfje tomaat


1 eetl. Hüttenkäse


wat bieslook


zout en peper

Bereidingswijze

1 Verwijder de dikke stelen van de waterkers was de waterkers in koud water en laat het goed uitlekken.

2 Zet wat water op met zout en kook de tuinbonen, doe er na 2 minuten de doperwten bij en laat alles nog 2 minuten koken. Spoel de groente af met koud water en laat het uitlekken. Verwijder van de tuinbonen het stugge velletje.

3 Kook in 4 minuten de kwarteleitjes gaar, spoel ze in koud water en pel de kwarteleitjes. Leg op een schaal de waterkers en leg daar de tuinbonen en doperwten op, giet er de olijfolie over en strooi wat peper en zout.

4 Halveer de kwarteleitjes en verdeel ze met de tomaten plakjes over de salade. Verdeel de hüttenkäse en knip er de bieslook over.