Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 20 macarons
• 200 gr. poedersuiker
• 100 gr. amandelpoeder
• 125 gr. eiwitten, ongeveer 3 eieren
• 50 gr. fijne kristalsuiker
• mespuntje zout
• kleurstof naar keuze

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Macarons maken

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Macarons maken is niet de gemakkelijkste klus. De kans bestaat dat het maken van macarons niet de eerste keer goed gaat. Het luistert namelijk best nauw. Gelukkig kun je op de video stap voor stap zien hoe je macarons maakt.

Stappen

1
Klaar

Zeef amandelpoeder en poedersuiker en weeg exact af. Meng daarna goed de poedersuiker en amandelpoeder in een keukenmachine.

2
Klaar

Maak een kom goed vetvrij. Dit kun je doen met het sap van een citroen. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout.

3
Klaar

Wanneer de eiwitten luchtig zijn en de dikte hebben van yoghurt gaat de suiker er lepel voor lepel bij. Zorg dat de suiker volledig is opgenomen alvorens de volgende lepel suiker toe te voegen. Klop tot het mengsel mooi glanzend en stijf is.

4
Klaar

Voeg de kleurstof toe en klop nog even. Schep dan het suiker-amandelmengsel met een metalen lepel er door heen. Dit kan even duren alvorens een mooi lopend mengsel ontstaan is. Het mengsel moet langzaam van de lepel afdruipen.

5
Klaar

Bedek een bakplaat met bakpapier, teken eventueel rondjes af om de macarons op te spuiten. Vul een spuitzak en spuit hoopjes macarons. Laat de macarons dan uitharden. Dit duurt 30 minuten tot 1 uur. Het mengsel mag niet plakkerig meer zijn.

6
Klaar

Let op dit is een hele belangrijke stap. Laat je de macarons niet voldoende uitharden dan krijg je niet het mooie resultaat. De kapjes zullen dan zoals je in de video ziet gaan barsten.

7
Klaar

Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bak de macarons gedurende 10-12 minuten af in de oven. Let op; elke oven is iets anders speel hier dus iets mee. De bovenkant moet knapperig worden en de onderkant droog. Laat afkoelen op het bakpapier.

kookse.tv

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Thaise gebakken rijst
Volgende
Vulling macarons mascarpone creme
Vorige
Thaise gebakken rijst
Volgende
Vulling macarons mascarpone creme

Laat een reactie achter