Marmercake

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Marmercake is een combinatie van chocolade en vanillecake. De marmercake is net zo makkelijk te maken als gewone cake, maar bij marmercake gaat het vooral om de kleurschakering. Gebruik een cakevorm van liefst ± 20x 9cm, want anders wordt de cake te meer... laag.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 marmercake

100 gr. boter


135 gr. fijne kristalsuiker


1 zakje vanillesuiker


snufje zout


2 eieren


75 gr. bloem


75 gr. zelfrijzend bakmeel


75 ml. melk


15 cacaopoeder


30 gr. witte basterdsuiker

Bereidingswijze

1 Roer met een keukenmachine of met de hand de boter, vanillesuiker en suiker zacht en romig. Roer eerst 1 ei toe en laat die opnemen door de boter dan het andere ei.

2 Voeg zout en beetje bij beetje de 2 soorten bloem toe. Voeg 50 ml melk toe en roer alles tot een deeg.

3 Meng de suiker met de cacaopoeder in een kommetje. Schep 1/3 van het deeg over een aparte kom en voeg hieraan het cacaomengsel toe. Roer dit goed door elkaar en voeg wat melk toe om dit deeg even dik te krijgen als het vanilledeeg.

4 Vet het bakblik in en bekleed de bodem en 2 zijwanden. Laat het bakpapier overhangen dat maakt het lossen na het bakken makkelijker.

5 Leg op bodem van het blik eerst een laag vanilledeeg. Hier bovenop de laag chocoladedeeg en sluit af met een laag vanilledeeg.

6 Bak af in een voorverwarmde oven op 150°C in 65 minuten. Controleer of de cake gaar is d.m.v. een satéstokje. Wanner het stokje in de cake wordt gestoken en er droog uitkomt is de cake gaar.