Mijn baklava

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Baklava vind ik een van de mooiste en vooral lekkerste uit Turkije. Een goede baklava wordt gemaakt met flinterdun deeg. Filodeeg komt erg dicht bij dit deeg. In mijn baklava recept gebruik ik dit, eigenlijk om het mezelf makkelijk te maken. Dit bakl meer... ava recept zal vast afwijken van de traditie maar ik vind hem lekker zo. Overigens normaal gesproken wordt baklava in flinke hoeveelheden gemaakt. Hier maak ik een klein beetje omdat wij maar met zijn vieren waren.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Baklava voor 4 personen

• 225 gr. filodeeg

• 100 gr. gesmolten boter

• 0.5 theel. kaneelpoeder

• 200 gr. walnoten

voor de siroop

• 100 gr. suiker

• 50 gr. water

• sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter op laag vuur.

2 Vet een bakblik in met de gesmolten boter. Snijd het filodeeg op maat van de bodem en leg een vel op de bodem. druk het deeg goed in de hoeken. Vet de bovenzijde in en leg er een volgend vel op. Herhaal dit met de helft van het deeg.

3 Spreid dan de gehakte noten over het deeg en bestrooi de noten met kaneel. Leg dan een ingevet filodeeg vel op de noten en druk licht aan. Vet de boven zijn in en herhaal tot de vellen op zijn.

4 Bestrijk ook het bovenste vel en snijd met en scherp mes schuine repen van het deeg. Snijd dan haaks daarop door het deeg. Snijd tot aan de bodem.

5 Zet in de oven en bak de baklava ongeveer 30 minuten. Maak je meer bak de baklava dan gedurende 1 uur.

6 Maak ondertussen de siroop. Breng het water aan de kook voeg de suiker en citroen toe en los op. Roer geregeld. Kook de siroop in gedurende 10 -15 minuten.

7 Haal de baklava uit de oven en schenk de afgekoelde siroop over de baklava. Zet dan nog 5 minuten in de oven. Haal de baklava eruit en laat de baklava afkoelen.