Pane carasau

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 7 x )
Pane carasau is een Sardijns brood dat in het verleden door herders, die maanden van huis waren, werd gegeten. Op het vaste land wordt dit brood carta da musica genoemd. Het brood dient zo dun mogelijk gebakken te worden en wel zo dun als een vel bla meer... dmuziek. Het brood is te vergelijken met matze en Indiasche chapatti. Een heerlijk krokant brood of cracker voor bij de soep of als antipasti.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

• 270 gr. bloem

• 185 gr. griesmeel

• 2 theel. zeezout

• 300 ml. water

Bereidingswijze

1 Meng in een kom de bloem met griesmeel en zout. Voeg het water in gedeeltes toe en roer met een lepel goed door elkaar. Het mengsel mag niet nat zijn.

2 Kneed met de handen het deeg ± 2 minuten goed door. Maak een bal van het deeg. Verdeel het deeg in 12 stukken, maak hiervan kleine bollen en dek af met een vochtige doek.

3 Maak van een bolletje een ronde plak met een diameter van 10 cm. Rol deze plak uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een heel dunne plak. Zo dun dat je er bijna doorheen kan kijken.

4 Verwarm de oven 40 minuten voor op 230C. Leg 2 plakken tegelijk op een bakplaat en bak af in 2 tot 4 minuten keer ze en bak ze aan de andere kan nog eens 2 minuten.