• Home
  • Pizza rucola en pancetta

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 2 personen:
1 theel. suiker
5 gr. gedroogde gist
250 gr. bloem + extra om te bestuiven
2 vastkokende aardappels
olijfolie
½ theel. gedroogde oregano
1 teentje knoflook, in vliesdunne plakjes
100 gr. pancetta, in plakjes
een handvol rucola
verder nodig: een pizzasteen + een pizzaplank

Pizza rucola en pancetta

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Op kookse staan toch al heel wat prachtige pizza recepten. Weer eentje erbij. Pizza met rucola en pancetta. Als je de pizza hebt afgebakken, hussel wat olijfolie en versgemalen peper door de rucola en garneer hiermee de pizza.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Voor de bodem. Meng gist, suiker en 2 eetlepels handwarm water in een kommetje. Laat 5 minuten staan, zodat de gist kan gaan werken. Meng de bloem met een halve theelepel zout en maak op het werkvlak een bergje met in het midden een kuil. Schenk hierin het gistpapje, 1 eetlepel olijfolie en nog eens 120 ml handwarm water. Begin vanuit het midden te mengen en vervolgens te kneden.

2
Klaar

Kneed 10 minuten, tot het deeg goed elastisch is. Voeg zo nodig meer bloem of juist een paar druppels extra water toe. Leg de deegbal in een met olijfolie ingevette kom, dek af met een plasticfolie en laat zo’n 2 uur rijzen, tot 2 x het oorspronkelijke volume.

3
Klaar

Schil intussen de aardappels en schaaf ze in vliesdunne plakjes. Spoel de aardappelplakjes af in een vergiet, bestrooi met een snuf zout en laat 10 – 15 minuten staan. Spoel de aardappelplakjes nogmaals af en dep ze droog.

4
Klaar

Hussel er 1 eetlepel olijfolie, de oregano en knoflook door. Verwarm de oven inclusief de pizzasteen voor op 230 graden. Bestuif het werkvlak en een deegroller met bloem. Kneed het pizzadeeg nog even door en rol dan uit tot een langwerpige lap – hij mag er lekker rustiek uitzien.

5
Klaar

Bestuif de pizzaplank met bloem en leg de pizzabodem erop. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig en in een enkele laag over de pizzabodem. Verspreid de pancetta erover, en besprenkel met nog een klein beetje olijfolie. Schuif de pizza in de hete oven en bak hem in ongeveer 10 minuten gaar. Hussel wat olijfolie en versgemalen peper door de rucola en garneer hiermee de pizza.

Vorige
Venkelmousseline
Volgende
Fruit in gelei
Vorige
Venkelmousseline
Volgende
Fruit in gelei

Laat een reactie achter