Prei risotto met zwarte trompet paddestoelen

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Dit is een redelijk eenvoudige risotto met veel groenten en gaat heel goed samen met een visgerecht. De lasagnebladen geven een extraatje aan het gerecht, en zorgt ook voor een mooie opmaak van het bord. Je zou dit eventueel kunnen weglaten, uiteraar meer... d zou ik het er wel bij doen.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 5 rolletjes

• 100 gr. risotto

• 1 grote prei

• 1 teentje koflook

• 1,5 l visbouillon

• 5 lasagnebladen

• handje vol zwarte trompet paddestoelen

• 3 of 4 eetlepels volle yoghurt

• peper

Bereidingswijze

1 Breng visbouillon aan de kook, dit is het lekkerste als je deze zelf vers kunt maken, maar dat is niet altijd mogelijk. Doe hier een aantal lasagnebladen in, twee per persoon. Kook deze totdat ze beetgaar zijn.

2 Verhit wat olijfolie in de pan en fruit een teentje knoflook. En doe hier vervolgens de gesneden preiringen bij.

3 Bak dit voor 2 minuten op niet te hoog vuur en strooi dan de risottokorrels erbij, bak deze even voor een minuutje mee.

4 Schep dan 3 flinke scheuten visbouillon in de pan, net genoeg zodat de risotto en de prei onder komen te staan.

5 Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de risotto schep je er weer een paar scheuten bouillon bij. Dit blijf je herhalen totdat de risotto gaar is, dat wil zeggen dat hij zacht is maar net nog een korreltje in het midden heeft.

6 Als dit het geval is doe je de grof gesneden zwarte trompet paddestoelen erbij en schep je alles goed door. Je kan hier eventueel ook andere paddestoelen voor gebruiken.

7 Zet dan ook gelijk het vuur uit, en doe er een flinke scheut volle yoghurt bij en roer alles goed om en breng op smaak met wat peper. De bouillon maakt het vaak al zout genoeg.

8 Leg een van de afgekoelde lasagnebladen neer en doe hier paar een scheppen risotto op. Rol het vervolgens op en je hebt een mooi rolletje risotto.

9 Serveer bij een visgerecht, bijvoorbeeld de gebakken rode mul.