• Home
  • Rabarber panna cotta

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 4 personen:
3 blaadjes gelatine
1/2 vanillestokjes
200 ml slagroom
150 gr. suiker
250 ml karnemelk
2 – 3 stengels rabarber
sap van 1 sinaasappel

Rabarber panna cotta

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Panna cotta kun je in verschillende smaken maken. Hier wordt panna cotta met rabarber gemaakt. Eet smakelijk.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snijd het vanillestokje open. Schenk de slagroom in een steelpan en breng de room, samen met het vanillestokje aan de kook. Zet het vuur uit en laat een kwartier rusten. Week de gelatine 5 minuten in een ruim koud water.

2
Klaar

Los 50 gram van de suiker op in de nog warme room. Vis het vanillestokje op, schraap er met een scherp mesje de zaadjes uit en doe deze terug in de pan. Knijp de gelatine uit en laat ook deze al roerend oplossen in de room.

3
Klaar

Meng de karnemelk door het slagroommengsel en verdeel deze vloeistof over de vormpjes. Dek af met vershoudfolie en zet de puddinkjes minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

4
Klaar

Verwarm voor de rabarber de oven voor op 180 graden Celcius. Trek de stugste draden van de rabarber en snijd de stengels in flinke stukken. Verdeel deze over de bodem van een ovenschaal.

5
Klaar

Bestrooi de rabarber met de rest van de suiker. Sprenkel er het sinaasappelsap en desgewenst ook de likeur over en laat de rabarber in een half uur zacht, maar niet té zacht worden in de oven.

6
Klaar

Doop voor het serveren de puddingvormpjes even in heet water en keer ze om boven vier borden. Leg de (warme of koude) rabarber ernaast en lepel wat van de zoete rabarbersiroop over de panna cotta.

Vorige
Tabbouleh
Volgende
Lamsbout braden
Vorige
Tabbouleh
Volgende
Lamsbout braden

Laat een reactie achter