Risotto met rivierkreeftjes

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit is een prachtige risotto met rivierkreeftjes. De risotto is zowel geschikt als makkelijke maaltijd voor doordeweeks alsmede een prachtig gerecht als je visite hebt. Ik heb zelfs deze risotto geserveerd aan mijn kleine van anderhalf en die vond he meer... t heerlijk. Echt een aanrader dus.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Risotto voor 4 personen

200 gr. rivierkreeftjes

200 gr. groene aspergepunten, in stukken van 1 a 2 cm gesneden

500 gr. risottorijst

klontje boter

1.5 l kippen bouillon

peper/zout

1 teentje knoflook gehakt

1 rode ui, gesnipperd

Bereidingswijze

1 Schenk 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en laat een paar minuten fruiten.

2 Doe de rijst in de pan en bak al roerend een minuutje mee. Zorg ervoor dat alle rijstkorrels worden bedekt met een dun laagje olie.

3 Breng op smaak met peper en zout en schenk een deel van de bouillon erbij en laat onder af en toe roeren verdampen.

4 Laat de rijst telkens bijna droogvallen voor je een nieuwe hoeveelheid bouillon toevoegt. Blijf intussen regelmatig roeren.Voeg na 5 minuten de knoflook toe samen met de aspergepunten.

5 Na een minuut of 5 minuten gaan de rivierkreeftjes erbij. Laat nog 5 minuten garen. De rijst zou net gaar moeten zijn en de risotto zo vochtig dat hij tijdens het roeren als ware door de pan golft. Gebruik als het nodig is extra bouillon of kokend water. Draai het vuur uit voeg een klontje boter toe. Los de boter op en serveer.