Roquefort rolls

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Deze roquefort rolls zijn heerlijk bij de lunch. Ik gebruik roquefort kaas, maar een andere kaassoort wat je nog in de koelkast hebt liggen is natuurlijk ook te gebruiken. Het maken kost je niet erg veel tijd, ongeveer een half uur, maar de tijdom he meer... t deeg te laten rijzen is in totaal bijna 2,5 uur. Daarom uitermate geschikt voor het weekend.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 8 stuks

70 gr. walnoten

50 gr. volkoren meel

200 gr. tarwe meel

15 gr. boter

10 gr. zout

125 gr. roquefort kaas

1 zakje instant gist (11 gr.)

1 ei (geklutst)

Bereidingswijze

1 Maal of hak de walnoten fijn en zet apart. Doe de meelsoorten, gist,zout, boter en 150 ml. water in een kom en roer goed door elkaar.

2 Kneed het deegmengsel op een werkblad gedurende 10 minuten tot er een soepel deeg ontstaat. Wanneer het deeg iets te droog is voeg dan een eetlepel water toe. Maak een bal van het deeg en laat die afgedekt in een kom 1 uur rijzen.

3 Kneed door het deeg de gemalen walnoten en laat weer afgedekt 20 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot een plak van 20x 30 cm en 1 cm dik. Verkruimel de roquefort en verdeel over de deeglap. Rol de lange kant op en snijd hier plakken van ongeveer 2 cm dik van. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier of silicone mat en laat 1 uur rijzen.

4 Kluts het ei en bestrijk de bovenkanten van de” rolls” ermee. Bak af in een voorverwarmde oven op 220 graden in 20 minuten.