Scrambled eggs

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Scrambled eggs is een klassiek ontbijt die iedereen wel eens op heeft. Scrambled eggs is ook echt niet moeilijk te maken en er zijn voor scrambled eggs dan ook verschillende recepten. Je kunt er natuurlijk van alles bij doen. Dit is mijn variatie die meer... goed werkt voor mij.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 portie

• 2 eieren

• 1 klontje boter

• zout/peper

• toast

• 1 eetl. creme/fraiche (optioneel)

Bereidingswijze

1 Meestal mixed iedereen zijn eieren buiten de pan, ik doe dit niet en zet de pan nog niet op het vuur, maar doe eerst de eieren erin, samen met een klontje boter.

2 Dan zet ik het vuur pas aan, en zorg dat ik gelijk goed roer, het begint nu langzaam aan de pan te plakken.

3 Het is belangrijk om de pan af en toe van het vuur te halen en alles goed door te roeren. Op deze manier zorg je ervoor dat het niet te snel gaart.

4 Zet het daarna weer op het vuur en blijf continue roeren. Haal nog een keer van het vuur en roer alles goed door en zet het terug op het fornuis.

5 Als het nog een klein beetje vochtig is haal je de pan helemaal van het vuur en zet je het vuur uit. Haal nog een keer van het vuur en roer alles goed door en zet het terug op het fornuis.

6 De eieren garen dan door in de pan en zorg je dat de eieren niet te ver doorbakken.

7 Je kan nu eigenlijk ook een lepel creme fraiche toevoegen. Dit zorgt er helemaal voor dat de eieren niet te ver gaan en geeft een volle smaak mee. In deze video is het recept zonder creme fraiche.

8 Doe er wat zout en peper bij om op smaak te brengen en roer nog goed door. Serveer met wat toast en je hebt een goed begin van de dag!