Sfincione

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Sfincione wordt alleen op Sicilië gebakken. Het is een hele dikke pizza van zacht deeg, belegt met o.a. tomaten, uien en olijven. Ik maak een gesloten sfincione met een vleesvulling van Italiaanse saucijsjes met aardappelblokjes. Met dit recept zet j meer... e de Italiaanse keuken bij je op tafel.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

1 recept Siciliaans pizzadeeg

Vulling:

225 gr. aardappelen


225 gr. Italiaanse saucijsjes

2 uien

1 theel. gedroogde oregano

1 theel. venkelzaad


2 eet. verse salie


zeezout en peper

chili peper

olijfolie

Bereidingswijze

1 Begin met het maken van het Siciliaans pizzadeeg (kijk hiervoor bij Siciliaans pizzadeeg en volg dit recept tot en met de eerste rijs). Terwijl het deeg staat te rijzen kan je de vulling maken.

2 Verwarm de oven voor op 220°C. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Was en droog de aardappelblokjes. Snipper de uien.

3 Verhit 2 eetl. olijfolie en bak op laag vuur de aardappelblokjes met de ui in 10 minuten gaar en een beetje bruin, strooi er peper en zeezout over en er voeg er de gedroogde oregano en bak dit nog heel even mee. Schep het uit de pan.

4 Verwijder het vel van de saucijsjes, en maak er stukjes van. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak de saucijsvulling tot het bijna gaar is, strooi en peper, zout en een beetje chili peper over en voeg er de venkelzaadjes en de fijngesneden salie aan toe en bak dit nog heel even mee. Laat alles afkoelen.

5 Druk de lucht uit de deegbal, verdeel hem in 2 stukken. Leg elk stuk deeg op een stuk bakpapier en rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van Ø 30 cm. Verdeel op 1 lap deeg de aardappelblokjes (tot 1 ½ cm van de rand) daarboven op het vleesmengsel en verdeel daar de ricotta over. Bestrooi dit met peper en zout.

6 Bevochtig de deegrand met water en leg er de tweede deeg lap boven op en druk de randen goed aan. Plooi de rand en bestrijk hem helemaal met olijfolie, maak 2 sneden in de bovenkant.

7 Bak de sfinciune in de hete oven, trek na 10 minuten er het bakpapier onderuit en bak hem dan nog 25 minuten tot hij mooi goudbruin is. Neem hem uit de oven en bestrijk hem nogmaals licht in met olijfolie en laat hem iets afkoelen.