Sinaasappelkwarktaart

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Een heerlijke koude kwarktaart, maar niet geschikt voor iemand die aan het lijnen is. Maar welke taart is dat wel. Neem wel de tijd voor het maken van deze taart, want totaal kost het zeker 3 uur. Daar zit dan wel de tijd in van koelen en opstijven.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Kwarktaart voor 8 personen

300 gr. bladerdeeg (diepvries)


8 blaadjes gelatine


120 gr. suiker


50 gr. suikerklontjes


3 sinaasappels


3 eidooiers


1/8 ltr. melk


½ ltr. room


400 gr. kwark ( uitgelekt)


1 mespunt zout


80 gr. poedersuiker


30 ml. sinaasappelsap

Bereidingswijze

1 Ontdooi het bladerdeeg en snijd dit in stukken. Rol van het deeg een bal. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit tot een cirkel van 2 cm groter dan de springvorm. Bij een springvorm van 26 cm wordt dit dan 28 cm. Prik met een vork veel gaatjes in het deeg, dit voorkomt dat het deeg veel uitzet. Laat 10 minuten rusten en bak af in een voorverwarmde oven op 220C in 10 minuten. Laat geheel afkoelen.

2 Week de gelatine in ruim koud water. Meng in een pan de eidooiers met de suiker en voeg het zout toe. Rasp 2 sinaasappels en hak de rasp met de suikerklontjes. Doe dit bij het eimengsel.

3 Pers 2 sinaasappels en meet 1/8 liter af en giet dit bij het eimengsel met de melk. Verwarm dit mengsel tot aan het kookpunt onder voortdurend kloppen met een garde. Knijp de gelatine uit en voeg al roerend dit aan het mengsel toe. Laat afkoelen.

4 Klop de slagroom stijf. Doe de uitgelekte kwark in een kom en als het eimengsel lobbig is giet je dit over de kwark. Klop met een garde het mengsel glad. Spatel de slagroom erdoor.

5 Leg een gebakken bladerdeeg vel op de boden van een springvorm van 26 cm en giet het mengsel hierop. Laat in de koelkast stevig worden.

6 Roer het 30 ml. sinaasappelsap door de poedersuiker en bestrijk hiermee de andere taartbodem. Snijd de bodem in 12 stukken halfdoor.

7 Maak voorzichtig de springvorm los en leg de voorgesneden taartbodem erop.

8 Snijd de schil af van een sinaasappel en snijd uit de sinaasappel 12 partjes. Garneer de taart met deze partjes.