Souffle van ananas

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Souffle is een luchtig gerecht op basis van eieren. Door bloem aan de souffle toe te voegen, wordt het iets machtiger, maar zakt daardoor wel minder snel in. In dit recept gaan de smaken van ananas en Malibu perfect samen. De Malibu zorgt voor een za meer... chte kokossmaak.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

voor 8 personen

• 300 gr. verse ananas

• 200 ml. melk

• 150 gr. eidooier (van 5 eieren)

• eiwitten van 5 eieren

• 120 gr. fijne kristalsuiker

• scheutje malibu

• poedersuiker om te bestuiven

Bereidingswijze

1 Snijd de verse ananas in stukjes en pureer het in een keukenmachine.

2 Voeg de melk toe en laat dit inkoken. De ananas kook je mee, omdat er anders een enzym actief blijft dat zorgt voor een slechte smaak. Duurt ongeveer 5 minuten.

3 Klop dan de eidooiers met 100 gr. suiker luchtig in een kom, dit heet wit slaan. Voeg wanneer dit luchtig is de bloem bij de eiermassa (haal wel eerst door een zeef).

4 Spatel het goed door en giet het ananasmengsel erbij. Zet het ananasmengsel op het vuur tot het bijna kookt. Blijf het met een garde goed doorroeren tot het de structuur krijgt van vla. Kook goed door zodat de bloem gaar is.

5 Haal het daarna van het vuur om wat af te koelen. Voeg voor wat extra pit een scheutje malibu toe.

6 Sla dan de eiwitten stijf. Wanneer de eiwitten luchtig zijn voeg je in delen de suiker toe. Maak de kom wel eerst vetvrij met citroensap. Spatel de ananasvla door de eiwitmassa. Doe dit voorzichtig, zodat het luchtig blijft.

7 Smeer de soufflébakjes, ramaquin bakjes, vervolgens in met zachte boter. Haal ze door een bakje met suiker, zodat de soufflé straks een krokant randje krijgt.

8 Schep de schuimige massa in de soufflébakjes en strijk de bovenkant af met een palletmesje. Om de massa in de oven te helpen met rijzen, kun je aan de randen met je duim een klein geultje maken.

9 Zet de soufflebakjes 7 minuten op 200 graden in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bestuif royaal met poedersuiker. Serveer direct.