Spaghetti funghi

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 8 x )
Deze spaghetti met funghi porcini is een echte delicatesse, en zoals de Italianen het klaar maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt het eten als een voorgerecht of als een hoofdgerecht, dit recept is bedoeld als hoofdgerecht. Funghi porcini, ee meer... khoorntjesbrood is gedroogd in kleine zakjes verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessewinkels.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen

250 gr. spaghetti

1 zakje à 30 gr. funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)

300 ml. water


150 ml. witte wijn


1 eetl. olijfolie

1 kleine ui fijn gesneden


75 gr. magere spekreepjes

100 ml. slagroom

2 eetl. crème fraîche


40 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1 Verwarm het water met de wijn, doe de paddenstoelen in een kom en giet daar het water/wijn over en laat dit 30 minuten weken.

2 Haal ze uit het vocht en knijp de paddenstoelen uit, snijd ze in stukjes. Bewaar de helft van het weekvocht Giet voorzichtig want meestal zit er nog zand in.

3 Kook de spaghetti (beetgaar)volgens de aanwijzing op de verpakking.

4 Bak de ui glazig in de olie, bak de paddenstoelen even mee. Bak in een andere pan de spekjes uit en voeg ze bij de ui. Giet er her weekvocht bij en laat het inkoken.

5 Voeg als het bijna droog is de slagroom, de crème fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas erbij roer goed door elkaar. Verwarm alles goed, maak op smaak met wat zout en royaal peper.

6 Giet de spaghetti af en roer de Funghi porcini er door en dien op met de rest van de kaas en een paar blaadjes platte peterselie.