Sparerib marinade

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 10 x )
Deze sparerib marinade moet je zeker proberen. Ik heb deze sparerib marinade bedacht omdat ik eigenlijk geen lekkere marinade kon vinden op het internet voor spareribs op de barbecue. Leg de sparerib tenminste 3 uur in de marinade voor het beste resu meer... ltaat. De spareribs hebben dan veel van smaken van de marinade opgenomen. De marinade kun je ook voor ander vlees dan spareribs gebruiken.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Marinade voor 500 gr. spareribs

• 1 ui, gesnipperd

• 3 teentjes knoflook, grof gehakt

• 8 eetl. tomatenketchup, gebruik Heinz hier zitten meer smaken in

• 3-4 eetl. honing

• 2-3 eetl. hoisin saus

• sap van 1 citroen

Bereidingswijze

1 Voor de marinade snipper je eerst de ui. Hak de knoflook.

2 Verhit de zonnebloem olie op laag vuur voeg de knoflook en ui toe. Schep voortdurend om. Bak totdat de ui begint te kleuren.

3 Doe de honing erbij en roer goed door. Gevolgd door ketchup, citroensap en hoisinsaus. Verwarm en proef de marinade goed. Voeg eventueel meer honing toe aan de marinade voor zoete spareribs of hoisin voor "barbecue style" spareribs.

4 Was de spareribs goed onder stromend water en dep goed droog. Leg de spareribs in een kom en giet de sparerib marinade er over. Verdeel de sparerib marinade zo dat ze goed bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast. Draai af en toe om.

5 Leg de spareribs op de barbecue en rooster ze gedurende 10-15 minuten of tot ze gaar zijn. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de dikte van het vlees.