Spareribs in de oven

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 7 x )
Wie kent ze niet; spareribs. Belangrijk voor spareribs is de marinade en de kwaliteit. Koop vlezige spareribs, want 3 vlezige spareribs zijn smakelijker dan10 kale botjes. Ik doe de spareribs in de grill, maar ‘s zomers zijn ze ook heel lekker op de meer... barbecue. Koop bij de toko een pot Chinese barbecue saus eens een pot maltose of suikerstroop hiermee bestrijk je de spareribs na het grillen.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

1 ½ kilo spareribs


3 eetl. suikerstroop (Maltose)



Voor de marinade:


½ pot Chinese barbecue saus (200 gr.)(toko)

6 eetl. Chinese donkere sojasaus (toko)


1 volle eetl. suiker


1 volle eetl. zout

25 ml. droge sherry

Bereidingswijze

1 Spoel de spareribs langdurig onder de koude kraan tot ze helemaal schoon zijn, dit duurt zeker 10 minuten. Dep de spareribs droog.

2 Meng alles voor de marinade door elkaar.

3 Leg de spareribs in een grote schaal en smeer beide kanten van de spareribs in met de marinade. Dek de schaal af en zet deze 2 ½ à 3 uur in de koelkast. Draai de spareribs halverwege om.

4 Laat de spareribs een beetje uitlekken, en leg ze op een rooster. Zet de oven op de grilstand, zet het rooster op de 1 na bovenste richel. Doe op de onderste een bakplaat met wat aluminium folie om het vet op te vangen.

5 Gril de spareribs in 20 minuten bruin en gaar, draai ze halverwege om. Verwarm heel even de suikerstroop, smeer met een kwast een beetje over de spareribs.