Stokbrood of baguette maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 4 x )
Stokbrood of in het Frans baguette moet een harde korst hebben. Om dit te maken moet je eerst de goede bloem soort hebben en daarnaast een vochtige omgeving creëren in de oven. Je moet voor het eerste een harde tarwe bloem soort nemen, het liefs meer... t T55. En voor de vochtige atmosfeer zet je een bakblik gevuld met water op de bodem van de oven.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 3 stuks

• 120 gr. extra fijn gemalen bloem 00

• 400 gr. tarwe bloem

• 20 gr. verse gist

• 2 ½ theel. zout

• 3 dl. lauw water

• 1 theel. maïzena

Bereidingswijze

1 Los het gist op in het lauwe water. Doe de gezeefde meelsoorten en 1 ½ theel. zout in een kom en kneed dit in een keukenmachine onder telkens wat toevoegen van het gistmengsel tot een soepel deeg.

2 Maak van het deeg een bal en leg die in een ingevette kom. Laat het rijzen tot het volume verdubbeld is.

3 Rol het deeg uit tot een rechthoek en verdeel het in 3 stukken. Rol de lange kant strak op en leg het in een met bloem bestoven blik. Laat weer rijzen ( ongeveer 1 ½ uur).

4 Meng de rest van het zout met de maïzena en 1 eetl. water. Voeg hierbij nog 1,25 dl. water en breng al roeren aan de kook. Haal dit mengsel van het vuur.

5 Bestrijk de broden met het maïzena papje en zet de broden in een voorverwarmde oven op 220C.( vergeet niet een bakblik gevuld met een paar kopjes water onder in de oven te zetten). Bak de broden bruin in 35 minuten.

6 Bestrijk echter om de 10 minuten de broden met het maïzena papje.