Tagliatelle met kerstomaatjes

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Pasta en dus ook tagliatelle is in Italië een voorgerecht waarna het hoofdgerecht vaak bestaat uit vlees of vis. Bijvoorbeeld van de gril. Met dit gerecht: Pasta met kerstomaatjes en gemarineerde zeebaars zondigen we dus eigenlijk. Goed; lekker meer... blijft het. Op het ondersteunende filmpje kun je zien hoe de zeebaars marineert. Aangezien dit bij meerdere gerechten past hebben we het eruit gehaald. Wanneer je de vis er niet bij serveert maar bijvoorbeeld vlees serveer je de pasta met parmezaanse kaas.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

• 500 gr. (verse) tagiatelle

• handje gehakte peterselie

• 2 teentjes knoflook

• extra vergine olijfolie

optioneel:

• zeebaars

Bereidingswijze

1 Als je de zeebaars bij dit gerecht serveert is de timing heel erg belangrijk. Bereid dan ook al het snijwerk voor en breng water met zout aan de kook voor de pasta.

2 Voeg de pasta aan het kokende water toe, 2 a 3 minuten voor de vis klaar is. Verhit direct een pan met 2 eetlepels olijfolie.

3 Haal de vis uit de oven en voeg knoflook en de tomaatjes toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de peterselie toe en roerbak wederom 1 minuut.

4 Wanneer de pasta beetgaar is voeg je dit bij de kerstomaatjes. Verse pasta heeft maar een paar minuten nodig om gaar te zijn. Schep daarnaast kookvocht bij de pasta. Ongeveer 1-2 soeplepels. Schep goed om en breng op smaak.

5 Verdeel de pasta over borden en serveer de vis erbij.