Tijgerbrood

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 4 x )
Tijgerbrood dankt zijn naam aan de korst op het deeg. Deze structuur is te danken aan de 2 soorten meel die worden gebruikt voor dit brood. De korst is gemaakt van rijstmeel terwijl het brood van tarwemeel is gemaakt. Omdat rijstmeel geen gluten vorm meer... t en het tarwemeel wel ontstaan er scheuren in de rijstmeelkorst. Maak eerst het rijstmeelpapje en daarna het deeg voor het brood.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor het tijgerpap 1:


150 gr. rijstmeel


15 gr. gist (5gr. droge gist)


10 gr. basterdsuiker


130 ml. lauwe melk

Voor tijgerpap 2:


5 gr. basterdsuiker

15 gr. bloem

2 eetl. slaolie

Voor het deeg:

680 gr. tarwebloem


1 theel. zout


20 gr. verse gist (7 gr. droge gist)


4,3 dl. lauw water

Bereidingswijze

1 Meng de ingredienten van tijgerpap 1 goed door elkaar en laat 20 minuten rijzen. Voeg de ingrediënten van tijgerpap 2 erbij en roer goed door en zet apart.

2 Zeeft het tarwebloem in een kom, maak met een beetje water een papje met de gist. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistpapje en water toe.

3 Doe het deeg in de kom van een foodprocessor met deeghaak en kneed het deeg 8 minuten op lage snelheid. Smeer een kom in met wat olie en leg hierin de bal deeg. Laat 1 uur afgedekt met folie rijzen.

4 Sla het deeg terug op een met bloem bestoven werkblad en vorm hiervan een langwerpig brood op een bakblik. Laat 15 minuten rijzen en besmeer dan de bovenkant met het tijgerpap. Laat 30 minuten rijzen.

5 Bak het tijgerbrood af in een voor verwarmde oven op 210 graden. en bak af in 30 tot 35 minuten. Spuit om de 12 minuten wat water in de oven.