Truffels maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Truffels maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Veel mensen zien chocolade truffels bij de bonbonwinkel liggen en denken dat ze truffels niet kunnen maken. Kijk maar naar de video en je zult zien dat het best meevalt.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen:

125 gr. mascarpone

200 gr. pure chocolade (met minimaal 70 % cacao)

een kopje hete espresso

2 eetl. grappa

cacaopoeder

een mooi doosje, zijdevloeipapier

Voor ongeveer 25 truffels:

Bereidingswijze

1 Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een pannetje. Zet op zo laag mogelijk vuur en laat de chocolade voor driekwart smelten. Roer niet tussendoor.

2 Draai het vuur uit en roer de espresso door de chocolade. Voeg dan ook de grappa toe en blijf roeren tot de chocolade mooi glad en glimmend is.

3 Bekleed een laag schaaltje met vershoudfolie en laat twee flappen overhangen. Roer tot slot de mascarpone door de chocolade en schenk het mengsel in het schaaltje. Vouw het folie dicht en laat de chocoladeganache enkele uren opstijven in de koelkast.

4 Stort de chocoladeplak op een snijplank en snijd er met een scherp mes vierkante blokjes van. Strooi cacaopoeder op een bord en haal er een voor een de truffels door.

5 Bekleed de binnenkant van het doosje met vloeipapier en leg er de truffels in. In de koelkast blijven de truffels zeker een week goed. Haal ze er wel een half uurtje voor je ze wilt eten uit.