Tulband met spijs

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 7 x )
Tulband met spijs is een echt Kerst recept. De tulband kun je ook maken zonder de spijs maar dan is het natuurlijk niet zo een luxe tulband. Weer een prachtig recept van Janneke vreugdenhil.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

250 gr. rozijnen

250 gram amandelspijs

3 eetl. bruine rum

250 gr. amandelspijs

1 eidooier

250 gr. bruine basterdsuiker

250 gr. zelfrijzend bakmeel

2 theel. speculaaskruiden

250 cl karnemelk

poedersuiker

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm de rum in een pannetje en doe er de rozijnen bij. Laat ze 10 minuten wellen.

2 Doe het amandelspijs in een kom. Voeg de eidooier toe en kneed met schone handen tot het een soepele pasta is.

3 Roer in een andere kom het meel, de suiker, speculaaskruiden, de geweekte rozijnen met hun weekvocht en de karnemelk eenvoudigweg met een houten lepel tot een beslag.

4 Vul eerst het kleine tulbandvormpje tot net onder de rand met het beslag. Schep vervolgens eenderde van het overgebleven beslag in de cakevorm. Maak een dunne slang van het amandelspijs en leg dit rondom in het midden van het beslag. Vul de tulbandvorm met de rest van het beslag.

5 Zet de beide vormen in de oven. Haal het kleine tulbandje er na 20 tot 25 minuten uit. De grote tulband heeft in totaal een uur nodig. Haal hem uit de oven en laat nog 10 minuten in de vorm staan.

6 Stort de grote tulband op een taartplateau. Stort ook het kleine tulbandje en zet het er bovenop. Bestuif royaal met poedersuiker.