Vissoep

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 8 x )
Dit is een heerlijk rijke vissoep. Voor de vissoep wordt eerst de visbouillon gemaakt. Dit is eigenlijk een must voor een goede vissoep. Als je instant bouillon gebruikt is de smaak van de vissoep gewoon minder. De visboer zal in veel gevallen graten meer... en koppen van de vis gratis meegeven wanneer hij deze fileert.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen:

Voor de visbouillon:

500 gr. vissengraten en koppen voor bouillon

1 ui

een paar worteltjes

1 stengel bleekselderij

1 glas droge witte wijn

Voor de soep:

25 gram boter

1 ui, gesnipperd

1 prei, in ringen

3 stengels bleekselderij, in boogjes

1 bos bospeen, in stukjes

750 gram visfilet

3 eidooiers

200 ml crème fraîche

1 bos dille

sap van  1 citroen

Bereidingswijze

1 Voor de vissoep maak je eerst de visbouillon. Spoel de vissenkoppen en de graten af onder koud stromend water en doe ze in een grote pan. Voeg ruim 1 liter water toe en een snuf zout.

2 Snijd de ui in stukken, de schil kan blijven zitten. Snijd de worteltjes en bleekselderij en doe alles in de pan. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de bouillon 20 tot 30 minuten zachtjes trekken.

3 Schenk door een zeef, bewaar de bouillon en gooi de rest weg. Smelt de boter in een grote pan en laat de groenten hierin zachtjes 10 minuten fruiten. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

4 Bestrooi de vis met wat zout en voeg toe aan de soep. Draai het vuur laag en laat de vis zachtjes een minuut of 5 pocheren.

5 Roer de eidooiers los met de creme fraiche en 2 koppen van de hete visbouillon. Haal de pan van het vuur en schenk er al roerend het roommengsel bij.

6 Voeg de dille toe aan de vissoep. Proef en maak de vissoep op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper.