Wilde zeebaars met venkelmousseline

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Wilde zeebaars komt voor in de Atlantische oceaan en is, wanneer de hij volwassen is tussen de 50 centimeter en 1,5 meter lang. De zeebaars wordt ook gekweekt in kooien. De kenners zeggen dat er een verschil is in smaak, maar dat heb ik zelf nog niet meer... waar kunnen nemen. Lees de stappen voor het bakken goed, want zeebaars bakken duurt heel kort. Bij deze wilde zeebaars serveren wij venkelmousseline en beurre blanc, kijk op kookse.tv hoe je dit maakt.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

4 stukken zeebaarsfilet


zeezout
peper


1 eetl. olijfolie

klontje boter

1 eetl. dille


1 eetl. peterselie

venkelmousseline:

1 venkelknol

40 gr. gezouten boter

peper/zout

beurre blanc:

200 ml. slagroom

2 laurier blaadjes

2 eetl. Pernod

stukjes koude roomboter

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 120 gr.

2 Spoel de filets onder koud water, controleer of alle schubben en graten verwijdert zijn. Dep de filets met een keukenpapiertje droog.

3 Maak met een scherp mes 2 of 3 inkepingen aan beide zijde. Strooi peper en zout over de zeebaarsfilets en laat het 10 minuten intrekken.

4 Maak ondertussen de venkelmouseline en laat voor de beurre blanc de room met de pernod en laurierblaadjes alvast inkoken.

5 Verhit in een koekenpan de olie en voeg er de boter aan toe. Bak de zeebaarsfilets op de huid in 2 minuten licht gekleurd, draai ze om en bak ze op de andere zijde nog 1 minuut.

6 Keer de filets weer om op de huid en zet de pan voor 5 minuten in de oven. Maak de beurre blanc af, door er de stukjes koude boter door te roeren tot het een mooie dikke saus is geworden.

7 Maak het bord op door een flinke lepel mousseline en strijk met de bollen kant van de lepel hier doorheen. Leg hierop de zeebaarsfilet en doe er wat beurre blanc op. Strooi er wat dille en peterselie over.

8 Geef er licht gebakken aardappeltjes en worteltjes bij. Garneertip: snijd dunne plakjes venkel, frituur ze en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.