Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Witlof met ham voor 4 personen:
50 gr. roomboter
1/2 citroen
1 kilo witlof
3 plakjes rauwe ham (Italiaanse prosciutto of Spaanse serrano)
100 ml slagroom

Witlof met ham

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Witlof met ham is een klassieke combinatie. De witlof serveer je vaak als bijgerecht samen met een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Heerlijk!.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Vet een aardewerken schaal of een stoofpan in met boter. Maak de witlof schoon en leg de kropjes dicht naast elkaar in een enkele laag op de bodem van de schaal of pan.

2
Klaar

Strooi wat zout over de witlof. Snijd de ham in snippers en strooi erover. Leg er ook hier en daar wat vlokjes boter op.

3
Klaar

Leg het deksel op de schaal of pan en zet op heel laag vuur. Laat de witlof zo een uur heel zachtjes stoven.

4
Klaar

Haal het deksel van de pan en knijp er de halve citroen boven uit. Schud even aan de pan of schaal zodat de witlof helemaal bedekt raakt. Voeg ook de room toe en schud nogmaals aan de pan. Laat nog een kwartier zachtjes stoven, zonder deksel.

5
Klaar

Het kan zijn dat de witlof nu klaar is, maar het kan ook zijn dat het stoofvocht nog te dun is. Laat in dat geval de witlof nog 10 – 15 minuten stoven tot het vocht wat is ingedikt.

6
Klaar

Serveer de witlof met ham met de gekaramelliseerde roomsaus. Je kunt de groente als aparte gang opdienen, maar aardappelpuree en varkenskarbonades of lamskoteletjes zijn er ook erg lekker bij.

Vorige
Bieten koken
Volgende
Monchoutaart
Vorige
Bieten koken
Volgende
Monchoutaart

Laat een reactie achter