Yakitori

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 8 x )
Yakitori is Japans gegrilde kip. Yakitori is iets zoeter dan de saté, die wij gewoonlijk eten bij een Indische of Chinese maaltijd. In dit recept wordt mirin en sake gebruikt voor de marinade. Zijn deze ingrediënten niet voorradig dan kunnen deze res meer... pectievelijk vervangen worden door zoete sherry en droge sherry. Heerlijk met witte rijst en op Japanse wijze roergebakken groenten, zoals peultjes shiitakes enz.
Bekijk meer: , , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

500 gr. kipfilet ( in blokjes)


3 lente uitjes alleen het wit


½ eetl. sesamzaad geroosterd

arachideolie


50 ml. sojasaus


25 ml. mirin

25 ml sake


1 eetl. suiker


1 eetl. honing
 of ahornsiroop

bamboestokjes


Bereidingswijze

1 Meng voor de marinade de sojasaus, mirin, sake, suiker en honing door elkaar, laat dit 5 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen.

2 Snijd de kip in stukjes van 2 bij 2 cm. en 1 ½ cm dik, leg de kipstukjes in de afgekoelde marinade en laat het minimaal 30 minuten staan. Laat de bamboestokjes in koud water weken.

3 Het witte gedeelte van de bosui in stukjes van 1 cm. snijden.

4 Bewaar de marinade. Rijg om en om een 4 kipstukjes en een 3 stukjes bosui aan het stokje.

5 Verhit een grilplaat, smeer in met wat arachideolie, en bak de yakitori 2 minuten draai ze om en bak ze nogmaals 2 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn.

6 Kook de marinade in tot een mooie stroperige saus, en kwast dit over de yakitori stokjes, strooi er de sesamzaadjes over.