Zoete slakkenhuis broodjes

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Deze zoete slakkenhuis broodjes zijn heerlijke broodjes voor de kinderen. Er zit weinig suiker in het deeg verwerkt en de poedersuiker bovenop de broodjes lijkt veel, maar is het niet. Je kunt aan het deeg ook stukjes gedroogd fruit toevoegen. De kin meer... deren vinden het vast wel leuk om je te helpen met het maken van deze broodjes.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 12 broodjes

1 ei


2 eetl. zonnebloemolie


240 gr. tarwebloem


½ theel. zout


14 gr. instant gist


25 gr. fijne kristalsuiker


75 gr. volle melk (lauw)


50 gr. gezouten boter (gesmolten)


poedersuiker

Bereidingswijze

1 Klop in een kommetje het ei met de olie. Zeef in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de melk en het geklutste ei. Meng alles door elkaar.

2 Stort het deeg op het werkblad en kneed 10 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom in en leg het deeg erin. Dek af met folie en laar 1 uur op een warme plaats rijzen.

3 Sla het deeg terug en verdeel in 12 stukken. Rol van elk stuk een lang lint. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het lint door de gesmolten boter en vorm hiervan een spiraal. Stop het uiteinde van de sliert onder de spiraal. Leg de spiraal op het bakpapier. Leg de overige spiralen iets van elkaar af. Dek de 12 spiralen af met folie en laat 45 minuten rijzen.

4 Smeer de spiralen in met een beetje water en bestrooi met poedersuiker. Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C in 15 tot 20 minuten.

5 Laat afkoelen op een rooster en bestrooi weer met wat poedersuiker.